Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet drikkevarer

Rødspætte

Små fladfisk


Latin pleuronectes platessa
English plaice
Deutsch scholle
Francais  carrelet, plie franche
Italiano passera di mare
Spaniol platija, solla
Længde 27-50 cm
Vægt 0,5-1 kg
 
Se også: Skrubbe
Kendetegn Store, røde pletter. Sartere i smagen og finere i kødet end skrubben, og har desuden færre ben.
Sæson mar-aug
Område Atlanterhavet, Nordsøen, Østersøen
Kvalitet
Portionsstørrelse  Med ben og hoved: 450 g. Uden ben: 300 g. Filet: 180 g
Holdbarhed 2-3 dage
Tilberedning Skindet flås af (skær et lille snit ved halen og træk skindet af mod hovedet med en sløv knibtang - hold mod i halen med en klud), skylles indvendigt i koldt vand for at fjerne især alle blodrester
Typisk ret Smørstegt (evt. paneret i æg og rasp/rugmel) hel med kartofler og persillesovs. Panerede fileter med remoulade på rugbrød eller med kartofler.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016