Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet drikkevarer

Havaborre (bars)

Rundfisk


Latin diesentrachus labrax
English bass, sea perch
Deutsch wolfbarsch, seebarsch
Francais  bar, loup de mer
Italiano branzino, spigola
Spaniol róbalo
Længde typisk 40-50 cm
Vægt typisk 1-2 kg
 

Kendetegn Mager fisk, delikat.Meget dyr. Findes også som en (mindre delikat) udgave fra havbrug. Fast kød med få ben.
Sæson
Område Nordlige atlanterhav, middelhavet
Kvalitet
Portionsstørrelse  250 g
Holdbarhed
Tilberedning Afskælles evt., indvolde og gæller fjernes. Skylles i koldt vand.
Typisk ret Helt enkelt, f.eks. pocheret.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017