Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet drikkevarer

Hummer, dansk

Krebsdyr


Latin homarus vulgaris
English lobster
Deutsch hummer
Francais  homard, langosta
Italiano astice
Spaniol bogavante
Længde 50-70 cm
Vægt 600-1000 g

Kendetegn Skal være levende. Sort/dybrød, orange på undersiden. Skifter farve til lys rød/orange ved kogning. Finere  og mindre trevlet i kødet end den canadiske hummer (der koster det halve).
Sæson maj-september
Område Danmark
Kvalitet
Portionsstørrelse  1/2 hummer
Holdbarhed
Tilberedning Dræbes med et stik i nakken (ved krydset i skallen).
Typisk ret Kogt hummer på franskbrød med smør eller mayonnaise. Gem skallerne (evt. i fryseren) til hummerfond.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017