Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet drikkevarer

Makrel, røget

Røget fisk


Latin scomber scombrus
English mackerel
Deutsch makrele
Francais  maquereau
Italiano sgombro
Spaniol
Længde 30-40 cm
Vægt 300-400 g
   
 


Åbnet fra bugsiden
 

 
Kendetegn Fed fisk
Sæson
Område
Kvalitet Blød og skinnende
Portionsstørrelse 
Holdbarhed 1 uge i køleskab.
Tilberedning Hovedet skæres af. Ryggen bankes på begge sider hele vejen ned med bagsiden af en kniv. Derefter vendes makrellen om på ryggen og rygbenet hives op fra hovedsiden. Evt. skæres det yderste (misfarvede og tørre) bugkød væk. Filterne kan nu fjernes fra skindet. Gå efter for store ben.
Typisk ret Makrelrillette
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017