|
Latin |
prunus deulcis, amygdalus |
English |
almonds |
Deutsch |
mandeln |
Francais |
amande |
Italiano |
mandorla |
Spaniol |
|
![](../../images/hvid_10x10.gif) |
|
Længde |
|
Vægt |
|
|
|
Se også: |
Krakmandel |
|
![](images/nod_mandel_250.jpg) |
![](../../images/hvid_10x10.gif) |
![](../../images/hvid_10x10.gif) |
Kendetegn |
hårde med tør brunt skind (skal) |
Sæson |
sep-okt |
Område |
|
Kvalitet |
|
Portionsstørrelse |
|
Holdbarhed |
|
Tilberedning |
Mandler smuttes ved at komme dem i
kogende vand i 30 sek. og derefter i iskoldt vand - så
kan skindet smuttes af. |
Typisk ret |
Desserter, f.eks. æble-mandelkage |
|
|
|
|
|