|
Latin |
vanilla planifolia |
English |
vanilla |
Deutsch |
vanille |
Francais |
vanille |
Italiano |
vaniglia |
Spaniol |
vainilla |
 |
|
Længde |
20-25 cm |
Vægt |
|
Se også:
|
|
 |
 |
Kendetegn |
Blød og saftig |
Sæson |
|
Område |
Madagascar og Réunion (tidligere kaldt
Bourbon). |
Kvalitet |
|
Portionsstørrelse |
10%-25% af en stang. |
Holdbarhed |
Måneder i tætsluttende pose eller
glasrør i køleskab |
Tilberedning |
Flækkes med en skarp kniv og kornene
skrabes ud med bagsiden af en skarp ske |
Typisk ret |
Godt sammen med chokolade og mælkebaserede desserter, som f.eks.
Vanilleis.
Se også
vanillesukker. Avancerede kokke bruger også vanille
i det salte køkken (uden sukker). |
|
|
|