Kog
saltlagen op og køl HELT af (ellers koger fisken). Lad torskefileten trække
heri 1 døgn.
Dag 2
Torsk
Udvand
torsken i 5-10 min
Skær fisken i så tynde skiver som muligt stil det koldt.
Rødbeder
Skær rødbederne i tændstiktynde stykker
Kog dem helt møre i piskefløde ved
middel varme i en stor tefalpande/gryde under låg, ca. 15-20 min efter de er kogt
op. Pas
på: Det koger nemt over! Juster evt. med lidt sødmæk, hvis det bliver for
tørt: Det skal være som sovs.
Krydr med
salt, citronsaft og frisk dild og stil det tildækket og køligt indtil
serveringen.
Rør rundt i rødbederne inden serveringen, så farven opfriskes.
Glas-anretning
Anret lige før serveringen, så rødbeden ikke når
at misfarve torsken.
Læg enten 20 g rødbedesalat og 20 g torsk i hver sin
side af glasset - ELLER rødbede nederst og torsk ovenpå.
Kværn en smule peber over.
Sæt en lille kvist dild på toppen.
(Server evt.
lidt flutes til hvis der ikke er andre forretter.)