Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Snacks: Sprøde lakseskind


Til 8 personer. Evt. som tilbehør til kogt laks.
 

  1. Skrab kødsiden helt rent for kød og fedt. Læg skindet på et skærebrædt med kødsiden opad og skær/skrab med en skarp (blødbladet) kniv lagt helt flad mod skindet.

  2. Fjern skællene: Vend skindet om og bred det ud på skærebrædtet. SKrab med en let skråstillet stor kniv på langs af skindet. Tag fat, skindet er solidt - og alle skæl skal af.

  3. Skindet er nu er helt tyndt. Skyl og dup det tørt.

  4. Del skindet på midten og vakuumpak det. Læg det evt. på et stykke pålægspap for at hindre at det krøller under tilberedningen.

  5. Kog det ved 88° i 5 timer (SousVide, evt. vandbad i ovn). Tag det op og læg straks i isbad for at køle det helt af. Kan nu opbevares på køl i et døgn.

  6. Fjern forsigtigt skindet fra vakuumposen.

  7. Skær skindet i passende stykker, f.eks. tværgående strimler på 5 cm, eller firkanter på 6x8 cm. Dup dem tørre. Frys dem evt. først for at de ikke krøller og går i stykker.

  8. Varm 4-6 cm olie til 185° i en dyb pande, og steg skindene et ad gangen 2-3 min til de er meget sprøde. PAS PÅ: Fugten i skindene får olien til at sprøjte, så brug en tang og evt. handsker - og læg et låg på straks efter et skind er lagt i olien (for at forhidnre oliesprøjt).

  9. Dryp af på køkkenrulle, krydr med salt (og evt. peber) og server straks.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 04-02-2024