Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
fisk frugt grøntsager kød mælkeprod kolonial andet  drikkevarer

Tamarind, tørret (surfrugt)

Saucer


Latin tamarindus indica
English tamarind
Deutsch tamarinde
Francais  tamarin
Italiano tamarindo
Spaniol
Længde
Vægt
Kendetegn Frugtbælgene fra tamarindetræet, her tørret, men findes også bl.a. som pasta, frisk, saltet og som sirup. Har en syrlig smag, der fremhæver frugtsmagen i retter.
Sæson
Område
Kvalitet
Portionsstørrelse  Ca. 10-20 g i retter til 6 personer
Holdbarhed
Tilberedning Opløses i lidt kogende vand eller kommes direkte i sammenkogte retter.
Typisk ret Kan krydre kød og fisk, eller bruges i syltetøj, chutney og drikke.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 04-02-2024