Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet drikkevarer

Fjordrejer

Krebsdyr


Latin pandalus
English shrimp
Deutsch
Francais 
Italiano gambero
Spaniol
Længde 3 cm
Vægt 3-5 g

Fjordreje, nærbillede
Kendetegn Grå, skinnende og levende. Skifter farve til lys rød/orange ved kogning
Sæson maj-juni
Område
Kvalitet
Portionsstørrelse  300 g upillede
Holdbarhed 1 dag på køl
Tilberedning Koges i spilkogende, letsaltet vand (evt. med dildstilke). Kog op, tag dem af ilden og lad dem køle af i vandet. Evt. tages de op af vandet og skylles under koldt vand for at stoppe kogningen.
Typisk ret franskbrød med smør (eller mayonnaise). Gem skallerne i fryseren til skaldyrsfond eller rejesuppe.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016