Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet drikkevarer

Laks

Rundfisk


Latin oncorhynchus, salmo salar
English (atlantic) salmon
Deutsch lachs
Francais  saumon
Italiano salmone
Spaniol
Længde
Vægt
Kendetegn lys orange eller evt. lysebrun
Sæson oktober-marts
Område
Kvalitet
Portionsstørrelse  150 g
Holdbarhed 3-4 dage på køl
Tilberedning Tilberedes hel (uden indvolde) eller som benfri fileter (fjern skind og det brunlige fedt mellem skind og kød før eller efter tilberedningen) eller som steaks (skåret på tværs)
Typisk ret Kogt eller stegt (på skindsiden), dampet, rå i sushi, laksecarpaccio eller laksetartar, gravad
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017