|
Latin |
foeniculum vulgare |
English |
fennel |
Deutsch |
fenchel |
Francais |
fenouil |
Italiano |
finnochio |
Spaniol |
|
|
|
Længde |
|
Vægt |
150-300 g |
|
![Fennikel](images/stangel_fennikel_3stk.jpg) |
|
![Fennikel, snit](images/stangel_fennikel_kvart.jpg) |
![](../../images/hvid_10x10.gif) |
![](../../images/hvid_10x10.gif) |
Kendetegn |
Sød, svag lakrids- (anis-)duft |
Sæson |
okt-apr (import) |
Område |
Middelhavslandene, især Italien |
Kvalitet |
Sprøde stængler, ingen pletter på de
hvide knolde. Bladduskene skal være stærkt grønne. |
Portionsstørrelse |
1/2-1 |
Opbevaring |
Køleskab |
Holdbarhed |
3-4 dage i køleskab |
Tilberedning |
Bunden og de yderste blade fjernes og resten
skylles. |
Typisk ret |
Til ost, i supper, braiseret. |
|
|
|
|
|