Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Tid/temp. Udstyr Processen Marinering Opbevaring Laks Mørbrad Links
Sous vide 2.0 - ny bog med opskrifter, tips og tricks

--> Læs mere om bogen her.

 

 

Oversigt

1. vakuumering

2. Vandbadet (SousVide)

3. Færdiggørelse

 

 

SousVide-processen 3: Færdiggørelse


Når maden er færdig i SousVide-badet, er det "færdigt" - men man vil ofte tilføre stegeskorpe af hensyn til

  1. udseendet (emnet ser så stegt ud, og ikke kogt)
  2. smagen (tilfører stegt smag). Desuden kan man tilføre yderligere krydderier.

Stegningen skal altså ikke tilberede emnet: Steg ved så LAV temperatur som muligt (typisk middel) i smør og/eller olie - ellers vil kødets temperatur hurtigt stige, og fordelen ved SousVide-tilberedning forsvinde.

 
NOTE  Hvis man tilbereder emnet fra køleskab, kan man enten først
  • give det 10-15 min ved laveste varme på en pande (for at varme det op), eller endnu bedre
  • lægge det i vandbad (i posen) i 10-30 min alt efter tykkelsen (evt. mere hvis det passer bedre ind i tidsplanen) ved den temperatur det blev tilberedt ved (ikke højere!).

 

 

Færdiggørelse

  1. Tør emnet af, så der ikke sidder kødsaft etc. på det (så vil det koge og ikke brunes på panden)
  1. Kom 25 g smør på en tefalpande ved middel varme, og vent indtil smørret er bruset af.
  2. Læg emnet på og vend det hvert minut, indtil det er brunt og har fået den ønskede stegeskorpe.
  1. Lad det hvile et par minutter og server, eller skær for hvis det kræves.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 04-02-2024