Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikkerr SousVide Register
Udskæring Parmegiano Sofiemad     Tabeller Pålægsm Mandolin

Udskæringer

Mælken

Skumning og blanding

Tilsætning af ferment, rivning og sining

Formning

Afkøling og tørring

Saltning

Modning

Parmigiano-fremstilling 1: Mælken


Mælk til fremstilling af Parmigiano skal komme fra lokale køer, der har fået lokalt foder. Foruden naturligt, frisk foder kan køerne få tørfoder efter disse regler:

  • Mindst 75% skal komme fra området

  • Mindst 35% skal være fremstillet på gården

  • Højst 25% må stamme udenfor området - og det skal være fra områder tæt på gården

Hvis gården ikke har tilstrækkeligt med græsningsareal for dyrene, skal man kunne dokumentere hvor det købte foder stammer fra.

Der er desuden præcise regler for drikkevand og for hvilket foder der må bruges (og hvor meget) - f.eks. må køerne overhovedet ikke få animalsk foder eller rester fra mælke- og osteproduktion.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 04-02-2024