Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Skidne æg


Frokostret til 4 personer

 

Salat

 

Skidne æg

  1. Salaterne og dilden klargøres, skylles og tørres. Snittes groft og hældes i en skål.

  2. Skyl purløg og snit dem i 1 mm stykker (kortere end på billedet).

  3. Æggene koges smilene (lægges i kogende vand ca. 7 min) og køles af i koldt vand. Pil dem og del dem på langs.

  4. Smørret smeltes (ikke brunes) i en tefalgryde

  5. Melet røres i, og koges igennem i 2 min.

  6. Mælken piskes i lidt ad gangen og det koges i alt 5-6 min. Juster med mælk/ekstra kogning til sovsen er letflydende (stivner lidt når den køles af).

  7. Tag af blusset og rør 2 x sennep i (sovsen må nu ikke koge mere for så forsvinder sennepssmagen), smag til med salt og peber.

  8. Fordel saucen i en dyb tallerken/skål og læg de halve æg i. Drys purløg over.

  9. Salaten overhældes med olivenolie, og tilsættes lidt salt og peber. Vendes.

Server straks med rugbrød til.

 

Nogle spiser også stegt bacon (f.eks. i bittesmå tern) til.

 

NOTE Skidne æge spises traditionelt påskelørdag (fra gammel tid vaskedagen "skidtlørdag" eller "skiden lørdag"). Det er ikke traditionelt med en grøn salat til, men det smager godt med en frisk salat af årstidens friske skud (f.eks. mælkebøtte og skvalderkål).

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016