Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Coq au vin


10-12 personer

 

 

 

 

  1. Rens kyllingerne, skyl og dup dem tørre, og skær hver i 8 stykker.
  2. Skær baconen i tern og rist dem gyldne i en meget stor gryde ved middel varme. Tag dem op og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  3. Pil hvidløgene.
  4. Steg kyllingestykkerne gyldne 4-6 stykker ad gangen i baconfedtet (tag dem op når de er gyldne).
  5. Kom alle kyllingestykkerne tilbage i gryden, tilsæt sukker og lad det karamellisere let.
  6. Drys mel over og vend rundt ved god varme i 3-4 min.
  7. Sluk emhætten, tilsæt cognacen og flamber.
  8. Tilsæt rødvinen, kog op og skum.
  9. Skru ned til svag varme og tilsæt hvidløg, timian, laurbærblad, peberkorn og salt.
  10. Læg tætsluttende låg på og lad det simre til kødet er mørt (ca. 3 kvarter) - evt. i en 200° varm ovn.
  11. Rens champignonerne, og skær det yderste af foden af. Del dem, hvis de er meget store.
  12. Pil perleløgene (nemmest hvis de først kommes i kogende vand 1/3 ad gangen, koger op og derefter kommes i iskoldt vand), og skær det alleryderste af top og rodbund af, så de er helt runde.
  13. Steg løg og champignoner gyldne i smør/andefedt på en pande. Tilsæt sukkeret og karamelliser.
  14. Tag kødstykkerne op og dæk dem til.
  15. Sigt saucen over i en mindre, bred gryde. Skum for fedt, kog ind og smag til med salt og peber.
  16. Læg alt tilbage i den store gryde. Varm igennem mens det vendes forsigtigt rundt så det blandes.

 

Serveres med kartoffelmos eller rodfrugtfritter - eller blot en flûtes og grøn salat.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017