Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Citronhelmåne


Mætter - dessertstykke til 8-10 personer. Efter opskriften i Meyers Glutenfri Bageskole.

  • Kagebund

    150 g mandler

    8 g bagepulver

    skal af 2 usprøjtede citroner

    20 g blå birkes

    150 g blødt smør

    70 g revet marcipan

    150 g sukker med vanille (sukker blendet med 1/2 vaniljestang)

    300 g (5 store) æg

  • Citroncreme

    2 blade husblas

    skal 3 usprøjtede citroner

    saften fra 3 usprøjtede citroner

    75 + 75 g sukker med vanille (sukker blendet med 1/2 vaniljestang)
    120 g (2 store)  æg
    100 g koldt smør

Citronhelmåne

Kagebund

  1. Blend mandlerne til mel (nødderne skal ikke afskalles først).

  2. Bland bagepulver, citronskal og birkes i.

  3. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen.

  4. Tilsæt et æg ad gangen og pisk det ind i massen.

  5. Vend mandelmelet i.

  6. Læg bagepapir i bunden af en 20 cm springform, og læg et andet stykke bagepapir rundt langs kanten.

  7. Hæld dejen i midten og fordel forsigt ud til siderne, så kanten bliver skarp.

  8. Bag kagen ved 190° varmluft i 25 min (Rational 180°/0:25).

  9. Tag kagen ud og lad den blive i formen mens den køler af til stuetemperatur.

Citroncreme

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand.

  2. Kog citronsaft, citronsaft og 75 g sukker op i en gryde.

  3. Pisk de andre 75 g sukker og æg sammen i en skål  til sukkeret ikke knaser mere og massen er hvidgul.

  4. Pisk citruslagen fra gryden over i skålen med æggemassen.

  5. Hæld citrus/æggemassen tilbage i gryden og varm den ved lav varm under omrøring til den tykner.

  6. Tag gryden af, pres husblassen fri for væde og rør den i.

  7. Tilsæt smørret i tern lidt ad gangen og rør dem helt ud før de næste tilsættes.

  8. Lad cremen køle af 10-15 min.

  9. Hæld citroncremen over midten af kagen i formen og lad den løbe ud til kanten. Hjælp evt. til med en spatel, men pas på ikke at male op ad kanten.

  10. Lad kagen køle af i mindst 3-4 timer så cremen sætter sig og kan skæres skarpt.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2023  -  Opdateret 01-01-2023