|
Fiskefrikadeller med klipfisk
Giver ca. 20-25 frikadeller. Skal startes dagen før, hvis der
bruges klipfisk! |
|
Dagen før
-
Klipfisken udvandes i et døgn (eller endnu bedre: 2
døgn) i koldt vand - skift 8-10
gange i døgnet. Dette er VIGTIGT, da det ellers bliver for salt!
Forberedelse
-
Vandet hældes fra klipfisken og skind og ben fjernes.
Skær evt. i små stykker/strimler hvis det er meget sejt.
-
Torskekødet gås efter for ben og skæres i lange
strimler (af hensyn til kødhakkeren)
-
Løgene pilles og hakkes fint.
-
Fiskekødet køres igennem kødhakkeren (store huller)
-
Rør (evt. i maskine) kødet med salt
(for at gøre det sejt) - længe!
-
Kartoffelmel, æg og piskefløde røres i og der smages til med
peber.
-
Lad gerne farsen hvile ca. ½ time eller
op til flere timer.
Stegning
-
Form farsen med en ske dyppet i det
smeltede fedtstof
til aflange kugler i skestørrelse
-
Start med kraftig varme (80%) til første pande, derefter
dæmpes til ca. 60% når det første hold er lagt på - eller M170°.
-
På den første pande skal man tilsætte en ½ spsk.
smør og vende frikadellerne flere gange, derefter er een gang som regel
nok.
-
Stegetid i alt 12-15 min.
Serveres med
nye kartofler (eller
rugbrød) og remoulade.
|
|
|