Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Fiskefrikadeller med klipfisk


Giver ca. 20-25 frikadeller. Skal startes dagen før, hvis der bruges klipfisk!  

 

Dagen før

  1. Klipfisken udvandes i et døgn (eller endnu bedre: 2 døgn) i koldt vand - skift 8-10 gange i døgnet. Dette er VIGTIGT, da det ellers bliver for salt!

Forberedelse

  1. Vandet hældes fra klipfisken og skind og ben fjernes. Skær evt. i små stykker/strimler hvis det er meget sejt.

  2. Torskekødet gås efter for ben og skæres i lange strimler (af hensyn til kødhakkeren)

  3. Løgene pilles og hakkes fint.

  4. Fiskekødet køres igennem kødhakkeren (store huller)

  5. Rør (evt. i maskine) kødet med salt (for at gøre det sejt) - længe!

  6. Kartoffelmel, æg og piskefløde røres i og der smages til med peber.

  7. Lad gerne farsen hvile ca. ½ time eller op til flere timer.

Stegning

  • Form farsen med en ske dyppet i det smeltede fedtstof til aflange kugler i skestørrelse 

  • Start med kraftig varme (80%) til første pande, derefter dæmpes til ca. 60% når det første hold er lagt på - eller M170°.

  • På den første pande skal man tilsætte en ½ spsk. smør og vende frikadellerne flere gange, derefter er een gang som regel nok.

  • Stegetid i alt 12-15 min.

Serveres med nye kartofler (eller rugbrød) og remoulade.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 04-02-2024