Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuerne Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Birkesbrød


Stort brød - nok bedre som to normale!

 

 
  1. Sesamkernerne ristes 2-3 minutter på en varm pande (de skal begynde at "poppe"). Køl af.

  2. Mælken lunes til håndvarm og gæren opløses deri.

  3. Det hele blandes i en røremaskine og æltes igennem 10 minutter ved lav hastighed. Dejen skal være let fugtig.

  4. En stor skål smøres med olie, og dejen lægges heri og dækkes med smurt folie.

  5. Stilles til hævning 3-4 timer ved stuetemperatur (eller bedre 8-10 timer i køleskab).

  6. Dejen slås ned, rulles til et stort børd og placeres på bagepapir på en bageplade.

  7. Dæk med (smurt) film og efterhæv et lunt sted til dobbelt størrelse (ca. 35-40 min). Tænd ovnen imens på 200° varmluft. Spray 2-3 gange med vand.

  8. Bag i 40-50 minutter til brødet er gyldent.

  9. Afkøles på rist.

NOTE  Nok bedre som to normale brød - bages da ca. 30 min.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016