Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuerne Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Borrebyvej-rugbrød, det mørke


Et brød på godt 1 kg. OBS: Skal startes 1 dag før

Hydration: 70%

Dag 1

Dag 2

 

DAG 1

  1. Rør ingredienserne til dag 1 godt sammen i skål.

  2. Dæk med låg og stil ved stuetemperatur i 12-24 timer.

DAG 2

  1. Hæld indholdet fra dag 1 sammen med resten i røremaskinens røreskål og ælt det grundigt i 10 minutter på mellemhastighed med spadekrogen.

  2. Hæld dejen i en smurt form på 1 liter.

  3. Dæk formen til og stil til den hævning i stuetemperatur til næsten dobbelt størrelse (2-6 timer) - evt. i køleskab, så tager det blot noget længere.

  4. Dæk med staniol og bag i en 200° (alm. luft) varm ovn i 1 time. Prøv evt. at bage uden låg det sidste kvarter.

  5. Afkøl på en rist, indpakket i et tørt, rent viskestykke en time - vend det evt. på hovedet, så fugtigheden i bunden fordeles i resten af brødet.

  6. Vent en dags tid før det spises.

 
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2018  -  Opdateret 31-12-2017