Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuerne Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Pandekager


ca. 25 stk. Portionen tager ca. 3/4 time at bage. Kan være i en 2-liters kande

 

  1. Evt.: Vask citron og appelsin grundigt, tør dem af og skær det yderste af skallen af (ikke det hvide) og hak det fint.

  2. Flæk vaniliestangen og skrab kornene. Bland dem med sukkeret - fordel kornene, ved at gnide kornklumperne med sukker til de er fordelt.

  3. Slå æggene ud i en stor skål (evt. i røremaskine) og bland sukker/vanilje i under let piskning.

  4. Tilsæt (citrusskaller,) salt og derefter mælken under piskning.

  5. Fortsæt piskningen mens melet tilsættes lidt ad gangen.

  6. Pisk til dejen er glat og blank og sæt den på køl mindst 20 min. (kan stå flere timer nu).

  7. Tag dejen ud og pisk den igennem.

  8. Opvarm panden og hæld ca. 1/2 tsk smør på panden før 75 g dej (= 1/2 dl/suppeøse). Før hver pandekage kan panden smøres med 1/2 tsk. smør

De første pandekager bages ved 80%, derefter 50% i 2 min på hver side. M210° 2 + 2 min.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 21-08-2024