Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Chilli Con Care


Til 15 personer: kan fryses. NB: Bønnerne skal udblødes i 8-12 timer først!

 

Opskriften her med småkød og hakket kød, samt hvide bønner
 


Med hakket kød, med bladselleri og kidneybønner (variant af denne opskrift)

  1. Bønnerne sorteres (for småsten og andre urenheder), lægges i en stor skål med koldt vand og står i 8-18 timer.

  2. Tag kødet ud af køleskabet, så det får stuetemperatur.

  3. Bønne-vandet kasseres og bønnerne koges i vand (så det godt og vel dækker) med lidt salt i ca. 1 time. Hæld vandet fra og lad bønnerne stå.

  4. Kødet klargøres (skær sener og store fedtområder fra). Halvdelen skæres i mundrette stykker og den anden halvdel hakkes (hvis det ikke allerede er hakket).

  5. Kødet svitses i vindruekerneolien (ad 2-3 gange). Kom det i og lad det være de første par minutter indtil det har skiftet farve. Smag til med salt og peber.

  6. Peberfrugt: Flæk og fjern indmaden, skær resten i terninger. Svits ved møj varme i 4-5 min.

  7. Løgene pilles, gulløg hakkes groft og hvidløg fint. Det hele sauteres ved mellemvarme så løgene bliver gennemsigtige i olivenolien i en stor gryde.

  8. Skru op og tilsæt kødet, pebrene, flåede tomater, tomatpure og bouillon.

  9. Varm igennem og skru derefter ned så det akkurat simrer.

  10. Chilipeber: Toppen skæres af, resten deles på langs og alle frøkorn tages ud med en teske (undgå at få det under neglene, det svier). Skær dem i bittesmå stykker.

  11. Resten (undtagen bønnerne) kommes i gryden

  12. Det hele simrer under låg i 3 timer. Rør en gang imellem og tilsæt vand, hvis det er ved at koge tørt.

  13. Bønnerne tilsættes og koger yderligere 20 minutter.

  14. Smag til med salt og peber, cayennepeber og chili.

  15. Serveres med en klat creme fraiche 18% og øl til.

Har godt af at stå en dag på køl inden det spises (op). Kan fryses.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017