Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Dyreryg i ovn


8-10 personer

Dyreryg med Hasselback-kartofler, vildtsauce og Waldorf-salat

Forberedelse

  1. Dyrefileterne skæres fra benet, pudses helt fri for sener og fedt - og lægges til side. 

    • Kødresterne kan - befriet for det værste fedt - bruges til vildtfrikadeller.

    • Ben og afpuds bruges til Vildtfond

    • Filterne deles hver i 2 (ialt 4 stykker), der krydres med salt og peber.

Mulighed 1: Tilberedning i ovn

  1. Brunes ved middel varme på alle sider i 25 g smør. Dette kan gøres i god tid i forvejen og kødet kan opbevares i køleskabet - men husk, at det skal ud 30 min før tilberedning så det ikke er koldt.)

  2. Ovnen tændes på 200º.
  3. Fonden varmes op.
  4. Fileterne bages i 12 minutter (10 min, hvis man vil have kødet meget rødt).
  5. Kødet tages ud og trækker (let tildækket) i 10-15 minutter.

Mulighed 2: Tilberedning i Sous Vide

  1. Vakuumer og tilbered i Sous Vide ved 54° i 45 min. Kan derefter opbevares på køl i 0-48 timer.
  2. Tag kødet ud 1/2 time før færdiggørelse (hvis det har ligget på køl).
  3. Steg ved middel varme i smør 2 min på hver side.
  4. Lad det hvile 2-3 min til tildækket.

Sauce

  1. Fonden koges op imens og små klumper koldt smør piske i så den tykner. Smag til med salt og peber.

Serveres med kartofler (Hasselback-kartofler, ovnstegte rodfrugt-fritter, bagte kartofler eller kartoffelnoisetter) og Waldorf-salat. Evt. sammen med vildtfrikadeller.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017