Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Barbecue-svinemørbrad


8 pers. (startes helst 1/2 døgn før)

Marinade

Barbecue-svinemørbrad

Her er brugt 4 store svinemørbrader og store træspyd - det er bedre at spidde
dem 2 og 2, hver med 4 mindre spyd

Rodfrugtsalat

Kødet

  1. Læg træspiddene i en skål med vand (så brænder de ikke så let når de grilles).

  2. Stød spidskommen og fennikelfrø.

  3. Pil og hak hvidløgene fint.

  4. Vask appelsinen og riv det gule af skallen. Pres saften ud.

  5. Rør alle ingredienserne til marinaden sammen (nellikerne skal i hele).

  6. Afpuds svinemørbradene (fjern især den store sølvgrå sene) og krydr med salt og peber.

  7. Kom dem i en plasticpose, hæld marinaden ved, og masser den godt ind i kødet.

  8. Læg på køl i 1-12 timer.

  9. Tag mørbradene op af marinaden (gem marinaden).

  10. Læg 2 mørbrade ved siden af hinanden på et skærebrædt, og stik træspidene igennem på tværs med 5-6 cm's mellemrum. Gentag med de 2 andre mørbrade.

  11. Steg på en meget varm grill (eller på en grillpande, eller under ovnens grill) i ca. 20 min. Vend ofte og pensl med marinade.

  12. (Lav rodfrugtsalaten nu.)

  13. Tag kødet af og lad det hvile i 5 min.

  14. Skær mellem spydene, så der bliver et spyd med 2 kødstykker til hver.

Rodfrugtsalat

  1. Skræl rødbederne og skær dem i tændstik-store strimler. Læg i en si til afdrypning.

  2. Skræl pærene og fjern kernehuset. Skær i tændstik-store strimler (kræver meget faste pærer - skær ellers i større stykker).

  3. Skyl aspargesene og knæk det nederste af stilkene af og smid dem væk. Flæk resten på langs.

  4. Skyl chili, flæk og fjern kerner og ribber. Skær i meget små stykker.

  5. Skyl krydderurterne og hak dem meget groft.

  6. Pisk olie og citron sammen og smag til med salt og peber (skal være ret syrligt og stærk for at opveje det søde i især rødbederne).

  7. Bland salaten med dressingen LIGE FØR serveringen (for at mindske rødbedernes afsmitning) og smag til med salt og peber (og evt. lidt mere citronsaft).

Anret på tallerkener med 1 kødspyd oven på salaten. Drys evt. med koriander.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017