Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Dyrevildtgryde


Hovedret til 10 personer
 

Alle vægtangivelser = klargjort vægt

 

Dyrevildtgryde
 
  1. Forberedelse

    1. Skær kødet fra benet og skær det ud i mundrette stykker (5x5 cm).

    2. Skær skinken i små tern (5x5 mm).

    3. Rens, pil og snit skalotteløg fint.

    4. Rens, pil og snit hvidløg fint.

    5. Skræl gulerødderne og skær dem i 1x1 cm stykker.

    6. Skyl, tør og pluk bladene af timianen.

    7. Rens svampene og skær de største i store stykker.

  2. Stegning

    1. Brun kødet ad 3-4 gange i olie og smør ved god varme i en stor gryde (det hele fylder 5-6 liter!) og drys med salt og peber. Tag kødet op efterhånden.

    2. Steg skinkestykkerne ved høj varme i den samme gryde, til de bliver hårde og smider fedtet. Tag dem op til kødet.

    3. Skru lidt ned og klar 2 x løg i fedtet.

    4. Rist svampene på en meget varm pande i smør.

    5. Tilsæt rødvin og kog det ind til sirup mens sider/bund skrabes, så alt opløses.

    6. Tilsæt kød, skinkestykker, gulerødder, timian og vildtfond.

    7. Kog op, skum, læg låg på og skru ned til det netop simrer.

    8. Fortsæt til kødet er mørt - 1 time til kølle (bov skal have 1,5-2 timer).

    9. Smag til med salt og peber.

Serveres med kartoffelmos eller ris og en letbitter salat med blå ost og valnødder.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017