Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Okse-culotte


Til 12-14 personer

 

Okse-culotte
(Kødet har her fået 5-10 min for lidt og ikke hvilet længe nok, så derfor løber der for megen kødsaft ud)
 

  1. Kødet tages ud af køleskabet 2-3 timer i forvejen, så det får stuetemperatur før stegningen.

  2. Forvarm ovnen på 230°.

  3. Tør kødet af, gnid det ind i olien og krydr med salt og peber.

  4. Sæt stegen i den varme ovn i 15 min.

  5. Skru ned til 160° og steg yderligere ca. 3 kvarter (et stegetermometer skal vise 55° for rosa kød).

  6. Læg kødet på et varmt fad, let dækket med stanniol i 20 min.

  7. Kødet skæres fra spidserne i 1/2 cm tykke skiver - eller først fra den tynde ende til midten, derefter drejes stegen 90° og skæres den anden vej

Serveres på varme tallerkener med ovnstegte kartoffelbåde, bearnaisesauce og en grøn salat.

 

Perfekt kold i tynde skiver i en sandwich.

 

Vin: Lagret Bordeaux eller Bourgogne lyder dyrt, men godt.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017