Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Sauce Bearnaise


4 personer

 

  1. Smørret smeltes og køler af, så vallen lægger sig på bunden.

  2. Hvidvinseddike, hvidvin, peberkorn, skalotteløg og estragon koges ind til 2 spsk.

  3. Tilsæt 1 spsk vand for at køle af.

  4. Tilsæt æggeblommer under piskning, og fortsæt piskningen 3-4 minutter til saucen er luftig.

  5. Tag gryden af varmen, og pisk det lunkne smør i (i en tynd stråle) til saucen tykner. Pas på ikke at få smørvallen med.

  6. Si evt. saucen (behøves ikke) og rør krydderurterne i.

Til f.eks. indbagt oksefilet eller andet rødt (okse)kød.

 

Jakobs ægte bearnaisesovs

12 personer

  1. Skyl og hak persillen.
  2. Skyl og hak estragonen.
  3. Pisk æggeblommerne med suppen i en kasserolle (omhyggeligt, så skiller sovsen ikke så let).
  4. Stil kasserollen inden i en større gryde med så meget kogende vand i, at det står op om siderne af den lille kasserolle.
  5. Sæt over middel varme: Vandet skal hele tiden være i bevægelse men må ikke koge.
  6. Del smørret i små klumper og tilsæt dem lidt ad gangen under piskning.
  7. Tilsæt estragonblade og creme fraiche under fortsat piskning når sovsen begynder at blive jævn.
  8. Hæld den færdige bearnaisesovs i en varm sovseskål, og drys persillen over.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017