Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Selleri-laks


8 personer

 

  1. Tænd oven (200°)

  2. Gå laksefileten efter for ben (især ved hovedsiden, fjernes nemmest med en lille tang) og fjern evt. fedt ved bugen.

  3. Smør fadet og fileten med olien og læg den i fadet

  4. Pak fadet ind i to lag alufolie og sæt det i den varme ovn i 30 min.

  5. Tag fadet ud, fjern folien og lad laksen køle lidt af (5 min) så man kan røre ved den.

  6. Fjern forsigtigt skindet, uden at laksen går i stykker. Placer den igen på fadet, der tørres af og dækkes med køkkenfolie.

  7. Sæt en stor gryde over med letsaltet vand.

  8. Rør en mayonnaise.

  9. Sellerien skrælles og skæres i 3 x 3 mm stave: Skær først sellerien i tynde skiver, læg dernæst en stabel skiver over hinanden og skær dem i tynde strimler.

  10. Kom selleristrimlerne i det kogende vand, kog op og kog yderligere 2 min.

  11. Hæld dem i et dørslag og brus med koldt vand i et halvt min. Ryst al vandet af, og dup dem helt tørre i et rent viskestykke.

  12. Bland selleristrimlerne i mayonnaisen og smag til med salt, peber, sennep og citron - skal være ret syrlig og stærk for at give modspil til den fede fisk.

  13. Læg selleriremouladen rundt om (evt. på) laksen og pynt med lidt finthakket persille.

Spis godt brød til.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016