|
Toast med røræg, asparges og røget laks
Til 8 personer. |
Alle vægtangivelser = klargjort vægt
|
|
 |
Forberedelse
- Asparges
- Knæk den nederste tredjedel af aspargesene og smid det væk (gem evt.
til aspargessuppe).
- Skyl og tør resten, vend dem i olivenolie og salt.
- Læg dem i en sous vide pose og vakuumer.
- Røræg
- Skyl, tør og hak purløget fint.
-
Pisk æg, fløde, salt og purløg sammen.
-
Fordel det i (to) sous vide-poser og vakuumer poserne.
Sous vide-tilberedning
-
Røræg: Varm poserne i et 80° varmt bad i 15-20 min. Tag dem op og
masser indholdet, så det blandes, hvert 3-4 min (brug viskestykker da de er
meget varme).
Alternativ: Svag varme i en gryde under konstant omrøring i 15-20 min.
-
Asparges: Varm dem med i vandbadet de sidste 8
minutter.
Resten
-
Skyl og tør dilden.
-
Del lakseskiverne på midten og skær dem derefter i
strimler på 2 cm. *)
-
Rist brødskiverne.
Anretning
-
Hvis laks i røræggene: Hæld røræggene i en skål og rør 3/4 af laksestykkerne
i. Smag til med (evt. salt og) peber.
-
Fordel røræggene på de ristede brødskiver, og fordel
resten af laksestykkene ovenpå.
-
Dryp med citronsaft, kværn lidt peber over og sæt en dildkvist på toppen.
*) Lakseskiverne kan også anrettes hele på tallerkenerne i
stedet, ligesom røræg og toast kan lægges hver for sig. |