Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Toast med røræg, asparges og røget laks


Til 8 personer.

Alle vægtangivelser = klargjort vægt

Forberedelse

  1. Asparges
    1. Knæk den nederste tredjedel af aspargesene og smid det væk (gem evt. til aspargessuppe).
    2. Skyl og tør resten, vend dem i olivenolie og salt.
    3. Læg dem i en sous vide pose og vakuumer.
  2. Røræg
    1. Skyl, tør og hak purløget fint.
    2. Pisk æg, fløde, salt og purløg sammen.

    3. Fordel det i (to) sous vide-poser og vakuumer poserne.

Sous vide-tilberedning

  1. Røræg: Varm poserne i et 80° varmt bad i 15-20 min. Tag dem op og masser indholdet, så det blandes, hvert 3-4 min (brug viskestykker da de er meget varme).
    Alternativ: Svag varme i en gryde under konstant omrøring i 15-20 min.

  2. Asparges: Varm dem med i vandbadet de sidste 8 minutter.

Resten

  1. Skyl og tør dilden.

  2. Del lakseskiverne på midten og skær dem derefter i strimler på 2 cm. *)

  3. Rist brødskiverne.

Anretning

  1. Hvis laks i røræggene: Hæld røræggene i en skål og rør 3/4 af laksestykkerne i. Smag til med (evt. salt og) peber.

  2. Fordel røræggene på de ristede brødskiver, og fordel resten af laksestykkene ovenpå.

  3. Dryp med citronsaft, kværn lidt peber over og sæt en dildkvist på toppen.

*) Lakseskiverne kan også anrettes hele på tallerkenerne i stedet, ligesom røræg og toast kan lægges hver for sig.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016