Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Chokoladekaramel-bidder


10-20 personer som dessert/kaffesnack - mætter meget! Efter australsk opskrift på chocolate caramel slices.

 

Bund

  • 125 gram smør

  • 140 gram brun farin

  • 150 gram hvedemel

  • 35 gram kokos

Karamelfyld

  • 1 dåse kondenseret mælk (sødet)

  • 2 g (1/2 tsk) salt

  • 30 gram smør

Chokoladeovertræk

  • 150 gram 70% chokolade

  • 35 gram smør

 

 
  1. Bund
    1. Smelt smørret og rør det sammen med brun farin, mel og kokos
    2. Hæld massen ud i en smurt bageform (20x20 cm).
    3. Bag bunden i 10 (Rational-ovn 8) min ved 170°.
  2. Karamelfyld
    1. Bland kondenseret mælk, salt og smør i en gryde og varm det op ved mellem varme under stadig omrøring. Varm i 8-10 min til massen er tyknet lidt.
    2. Fordel massen over den bagte bund og bag i yderligere 10 (Rational-ovn 8) min ved 170°.
    3. Tag kagen ud og lad den køle helt af (ellers vil næste lag chokolade blandes med karamellen).
  3. Chokoladeovertræk
    1. Hak chokoladen og smelt den ved mellemvarme (30%) i ca. 5 min sammen med smørret - rør rundt hele tiden så der ikke er noget der brænder på.
    2. Fordel massen over kagen og sæt på køl i 2-3 timer - eller endnu bedre en dag eller to.

 

Kan holde mindst en uge (teoretisk grænse, ikke efterprøvet).

 

 

 

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 04-02-2024