Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Appelsinkage


Mætter - dessert til 8-10 personer.

Appelsinkage
Glasuren var for tynd, og blev fordelt med en ske i stedet for en sprøjtepose, så den er løbet for meget sammen.
  1. Vask appelsinerne og kog dem ved svag varme i 1 time.

  2. Hæld vandet fra og lad appelsinerne blive kolde (1/2 time).

  3. Skær skræl og det hvide inderskind af den ene appelsin og smid det væk. Fjern stilkroden fra den anden appelsin.

  4. Skær de to appelsiner i grove stykker, fjern alle sten og blend appelsinerne til mos.

  5. Tag smørret ud af køleskabet, så det kan blive blødt.

  6. Tænd ovnen på 180º.

  7. Pisk sukker og æg til sukkeret ikke knaser mere og massen er hvidgul.

  8. Sigt mel og bagepulver i en anden skål og vend det forsigtigt i æggemassen sammen med resten af ingredienserne.

  9. Hæld i en 24-26 cm springform (tefal eller smurt) og bag ved 180º i ca. 40-45 min til der ikke længere hænger dej ved en træpind, stukket ind i midten.

  10. Lad kagen køle af i formen, og tag den derefter ud.

  11. Rør flormelis sammen med lidt vand og pisk 1/2 æggehvide i til massen er tyktflydende. Kom i en sprøjtepose (eller plastpose hvor der klippes et lille hul i det ene hjørne).

  12. Sprøjt striber over kagen, først på den ene led, drej 90º og så på den anden.

NOTE Man kan i stede pudre kagen med flormelis (lad den i så fald blive i formen): Kom flormelis i en sigte og sigt det over kagen (rør rundt med en ske i sien) - start ude i siderne. Tag den forsigtigt ud af formen og læg den på en fad.

 

Serveres lun eller kold, evt. med en kugle vanilleis eller creme fraiche 18%.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 28-03-2024