Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Blåbærtrifli


Til 12 personer (mætter godt) - skal forberedes mindst 8 timer før servering

 

1. Savoiardikiks med syltetøj  2. Makroner
med spiritus
3. Blåbær og solbærsyltetøj 4. Mascarpone-creme og æg 5. Blåbær og mandelsplitter
  1. Del 8 Savoiardi-kiks på langs med en meget skarp kniv (ellers går de fuldstændig i opløsning - de 4 ekstra er reserver...), smør solbærsyltetøj på og læg dem sammen 2 og 2 som sandwich. Læg dem i bunden af fadet. Bruges portionsglas, deles hver sandwich i 4 og 2 lægges i hvert glas.

  2. Knus makronerne groft og fordel dem over - tryk sammen.

  3. Bland rom og Cointreau og fordel 2/3 over makronerne.

  4. Opvarm resten af solbærsyltetøjet på en tefalpande til det er flydende. Tilsæt 550 g af blåbærrene og bland forsigtigt (bærrene skal ikke knuses) så al solbær og saft er fordelt på blåbærrene. Sluk og lad det stå nogle minutter. Fordel det på makronerne.

  5. Æggeblommer og sukker piskes til en hvid, luftig masse i en stor skål.

  6. Rør mascarponen i lidt ad gangen og tilsæt resten af spiritussen.

  7. Pisk hviderne helt stive med en knivspids salt (start på mellemste hastighed).

  8. Rør en skefuld af hviderne grundigt ind i mascarponen og vend derefter resten af hviderne forsigtigt i. Fordeles over bærrene - brug sprøjtepose til portionsglas.

  9. Dæk med film og stil på køl i mindst 8 og gerne 12-14 timer.

  10. Mandlerne smuttes (i kogende vand 20 sek. først), skæres i splitter (lange stykker) og ristes forsigtigt til de bliver gyldentbrune.

  11. Drys de sidste 200 g blåbær og mandelsplitterne lige før serveringen.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016