Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Citronfuldmåne


Mætter - dessertstykke til 8-10 personer. Efter opskriften i Meyers Glutenfri Bageskole.


Kagebund

Citroncreme

  • 2 blade husblas

  • 8 g skal (af 3 usprøjtede citroner)

  • 100 g saft (fra 3 usprøjtede citroner)

  • 75 + 75 g sukker med vanille (sukker blendet med 1/2 vaniljestang)
    120 g (2 store)  æg
    100 g koldt smør

Citronhelmåne

Kagebund

  1. Blend mandlerne til mel (nødderne skal ikke afskalles først).

  2. Bland bagepulver, citronskal og birkes i.

  3. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen.

  4. Tilsæt et æg ad gangen og pisk det ind i massen.

  5. Vend mandelmelet i.

  6. Hæld dejen i midten af en smurt 20 cm springform og fordel forsigtigt ud til siderne, så kanten bliver skarp.

  7. Bag kagen ved 190° varmluft i 25 min (Rational 180°/0:20).

  8. Tag kagen ud og lad den blive i formen mens den køler af til stuetemperatur.

Citroncreme

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand.

  2. Kom citronskal og citronsaft fra 3 citroner samt 75 g sukker i en gryde og kog det op.

  3. Pisk de andre 75 g sukker og æg sammen i en skål indtil sukkeret ikke knaser mere og massen er hvidgul.

  4. Hæld citruslagen fra gryden over i skålen med æggemassen mens du pisker.

  5. Hæld citrus/æggemassen tilbage i gryden og varm den ved lav varme under omrøring til den tykner.

  6. Tag gryden af, pres husblassen fri for væde og rør den i.

  7. Tilsæt smørret i tern lidt ad gangen og rør dem helt ud før de næste tilsættes.

  8. Lad cremen køle af 10-15 min.

  9. Hæld citroncremen over midten af kagen i formen og lad den løbe ud til kanten. Hjælp evt. til med en spatel, men pas på ikke at male op ad kanten.

  10. Lad kagen køle af i mindst 3-4 timer så cremen sætter sig og kan skæres skarpt.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 04-02-2024