-
Fløden piskes til let flydende skum i en stor skål.
Creme fraichen kommes i og piskes med til skummet er ret tykt.
-
Stikkelsbærkompot (saften skal være kogt meget ind, så
kompotten er tyk) vendes forsigtigt i og det hele
kommes i glas (evt. serveringsskål). Stilles på køl.
Desserten serveres straks f.eks. med 2 stykker
kanelsticks lagt over hvert portionsglas eller
samlet på et lille fad.
NOTE 1 Fool laves traditionelt med meget tyk
fløde ("dobbeltfløde") der kan fås ved at lade uhomogeniseret piskefløde stå på
køl i en skål - efter 6-8 timer kan den øverste (meget fede) fløde tages fra.
Denne fløde giver meget tykt og tungt skum - dette efterlignes her ved at vende
creme fraichen i den "normale" flødeskum.
NOTE 2 En friskere og meget mindre fedtholdig
(men heller ikke så cremet og fyldig) version fås ved at bruge afdryppet A-38
eller cultura: Dryp af i 3-4 timer i 2-3 lag kaffefilter ved stuetemperatur. |