Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Chokoladekage Guanaja 1502


Meyer I, 72. Giver TO kager (24-30 personer, kan fryses). Besværlig, men god.

 

Samlet indkøbsliste

1. Chokolademakron (hård)

  1. Æggehviderne piskes stive med sukkeret og de finthakkede mandler, flormelis og cacao foldes forsigtigt i.

  2. Smøres på bagepapir i 2 plader med samme omkreds som springformen.

  3. Bages ca. 15 min ved 200° - skal stadigvæk være blød indeni.

  4. Bagepapiret løftes over på et koldt, opvredet viskestykke så papiret blødes lidt op (løsner bundene).

  5. Bundene tages af.

2. Chokolade-lagkagebunde

  1. Marcipanen skæres i stykker og røres sammen med 4 æggeblommer (gem hviderne i en anden skål).

  2. Det hele æg og flormelis tilsættes og massen arbejdes grundigt igennem

  3. Sigtet cacao og mel tilsættes.

  4. Æggehviderne piskes til marengs med sukkeret og vendes i massen.

  5. Smørret smeltes og tilsættes.

  6. Bages i 2 springforme ved 180° i 25 min. (Evt. kan man fylde det hele i een form, og så flække kagen bagefter).

3. Chokolade-sirup

  1. Delene koges til sirup og smøres på lagkagebundene

4. Chokolade-sabayon (blød)

  1. Sukker og kaffe koges til 130°, dvs. til et par dråber af sukkerlagen bliver til blød karamel når de kommes i et glas koldt vand.

  2. Sukkerlagen hældes under kraftig piskning over de 3 æggeblommer (fra fase 1) og man pisker indtil blandingen er kølet af.

  3. Chokoladen smeltes i mikroovn (ca 4-5 min) og tilsættes

  4. Fløden piskes til skum og vendes i

5. Chokolade-flødeskum med anis

  1. Mælken koges med stjerneanis og trækker lidt før anisen fjernes.

  2. Imens smeltes chokoladen i mikroovn (ca. 4-5 minutter) og den lune mælk røres i. Køles af til håndtemperatur.

  3. Fløden piskes til skum og vendes i.

 

MONTERING

De 2 kager opbygges i hver deres springform:

  1. Makronbunden lægges nederst.

  2. Et lag sabayon smøres på.

  3. Lagkagebunden (smurt med siruppen) lægges på.

  4. Flødeskummet kommes på øverst.

  5. Når kagen er helt kold, fjernes formen og siderne dekoreres med resten af sabayon-cremen.

Note  Kan pakkes i film og fryses ned.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017