Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Hindbær/mandel-kage


6 pers

 


Portionsudgave (her dobbelt størrelse)

  1. Mandlerne smuttes (i kogende vand 20 sek. først) og hakkes fint (i køkkenmaskine eller med stavblender).

  2. Mandler, sukker, smør, piskefløde og hvedemel blandes i en tykbundet gryde og koges op under omrøring. Køl lidt af.

  3. Tænd ovnen på 200º varmluft.

  4. Lav melkant på en bageplade:

    1. EEN STOR KAGE: Læg en middagstallerken omvendt på et stykke bagepapir på en bageplade og drys en 1 cm høj kant af hvedemel rundt om tallerkenen. Fjern forsigtigt tallerkenen, så kanten ikke ødelægges - ELLER:

    2. PORTIONSKAGER: Sæt 6 tekopper (ca. 10 cm i diameter) omvendt på et stykke bagepapir på en bageplade og drys en 1 cm høj kant af hvedemel rundt om kopperne - drej kopperne, så der også kommer mel under hankene. Fjern forsigtigt kopperne, så kanten ikke ødelægges.

  5. Smør 1/2 af dejen ud indtil et par centimeter fra melkanten, og bag midt ovnen ved 200º varmluft i 8-10 minutter (dejen vil da flyde ud til melkanten) - hold øje med den, det går pludselig stærkt,.

  6. Lad bunden stå 5-10 min og stivne inden den forsigtigt løftes af bagepapiret over på en rist.

  7. Gentag punkt 4-5 for resten.

  8. Lige før servering: Pisk fløden meget stiv og vend flormelis og 2/3 af hindbærrene i (frosne hindbær: væden hældes fra frøst).

  9. Smør fyldet på en bund og læg en anden bund ovenpå (pas på: kagen glider MEGET let på fad/tallerken)! Pynt med resten af bærrene og sigt evt. flormelis over.

NOTE Den vil knække når man skærer den ud, men en skarp kniv hjælper.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 28-03-2024