Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Dampet broccoli med bacon


Tilbehør til 4 personer, giver 1.500 g

 

  • Marinade

    • 100 g riseddike

    • 100 g sherryeddike

    • 65 g vand

    • 28 g sukker

    • 3 g salt

  • 40 g broccolistilke, skrællede og skåret i papirtynde skiver

  • 30 g skalotteløg i papirtynde skiver

  • 18 g ribs

  • 200 g broccoli, delt i små buketter på 1 cm stykker

  • 50 g rapsolie

  • 1000 g broccoli, delt i store, mundrette buketter

  • 50 g græskarkerner (evt. solsikkerkerner), ristede

  • 30 g chiliolie

  • 100 g bacon, ristet

 

  1. Pisk marinaden sammen, kog den op og køl lidt af.

  2. Hæld den varme marinade over broccolistilkene, skalotteløg og ribs.

  3. Vend de små broccolistykker i rapsolien og bag dem ved 270° (0% damp) i 4 min (eller rist dem gyldne på en pande).

  4. Rist bacon sprødt (evt. mellem to lag bagepapir og to bageplader i en 160° ovn (0% damp) i 25 min. Dryp af på fedtsugende papir.

  5. Fordel de store broccolistykker i et fad og damp ved 90° og 100% damp i 8 min.

  6. Bland de to slags broccolibuketter og smag til.

  7. Si lagen fra broccolistilkene (gem lagen).

  8. Bland stilkene med blomsterne, græskarkerne og chiliolie og smag til med lagen.

  9. Hæld broccolien på et serveringsfad og læg baconenskiver på.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2022  -  Opdateret 22-04-2022