|
Pizza, mini
Dej til 100 minipizza'er (á 6-7 g dej) |
|
 |
Pizzabunde
|
Tomatsauce
|
Kan forberedes i forvejen: Pizzabunden - start 3 timer før bagning
-
Startdej: Opløs gæren i 1/4 dl håndlunkent vand,
og rør 2 spsk mel i. Lad det hæve tildækket med et fugtigt
viskestykke i 1/2 time.
-
Røremaskine: Hæld det hele i skålen og ælt
ved lav/mellemhastighed i 10 min.
Håndæltning: Lav et krater af 6 dl mel og hæld startdej, salt og
resten af vandet i hullet. Æltes grundigt igennem i 5-8 minutter til dejen
er smidig.
-
Hæv til dobbelt størrelse (ca. 2 timer) i
stuetemperatur under et fugtigt viskestykke.
-
Del dejen i 4 og ælt hver i 2 min. Lad dem hæve igen
i 15 min.
-
(Pak evt. i køkkenfilm i køleskab i 4-6 timer. Dejen kan også fryses nu.)
|
Tomatfyld
- Blend ingredienserne og fyld i en plastpose. Tryk luften ud og
luk med en knude.
Ved brug: Klip et meget lille hul i posen med tomatsauce, og tryk en
teskefuld ud på hver dejplade. |
|
Tilberedning
-
Klargør fyldet (se nedenfor) i en skål per pizzatype.
-
Tryk/træk en kugle flad og MEGET TYND (ca. 20-25 cm i diameter)
med en kagerulle. Stik små 5-6 pizza'er ud med en stålring og læg dem på en
pudret bagespade
-
Læg fyldet på pizzaerne - enten en type ad gangen,
eller blandet på en plade.
|
 |
- Hæld over i en meget varm ovn (helst 300º), gerne på
stenplade midt i ovnen og bag i 8-10 minutter til de er mørke.
|
Fyld til forskellige pizzatyper
|
Pizza Bianca |
Kværn frisk
peber
over lige inden servering.
|
 |
 |
|
Pizza al Gorgonzola
- Bland 50 g
mozzarella
i små tern, 50 g
gorgonzola i små klatter, bladene af en kvist frisk
rosmarin,
1 spsk
olivenolie.
- Fordel på minipizzaerne - hold det på midten, det flyder let ud
i ovnen!
|
|
 |
 |
|
Pizza med kapers, oliven og sardeller
- Tryk først en teskefuld tomatsauce på hver minipizza
- Hak og bland 10 sardelfileter, 5-6 sorte eller grønne
oliven, 2 spsk
kapers, 1 spsk
olivenolie.
- Fordel på minipizzaerne.
|
- Efter bagningen: Suppler med en teskefuld tomatsauce på
hver minipizza
- Drys evt. med 1 tsk
oregano
efter bagning.
|
 |
 |
|
Pizza med kartoffel
- Skær ca. 50 g skrællet kartoffel i ultratynde skiver
(mandolinjern er godt), og bland med en spsk
olivenolie,
1 tsk salt og blade af 1 kvist frisk
rosmarin
- Fordel på minipizzaerne.
|
Kværn frisk
peber
over lige inden servering.
|
 |
 |
|
|