Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Bulgur-salat


4 personer

English version

A. Med abrikoser og pinjekerner

B. Med tomater og agurk


A: Med abrikoser og pinjekerner


B: Med tomat og agurk

A. Med abrikoser og pinjekerner

  1. Abrikoserne udblødes i lunkent vand i 2 timer, hvis de er tørre (ellers springes dette punkt over).

  2. Pinjekernerne ristes på en varm pande til de er gyldne. Ryst panden ofte og hold øje - det branker let!

  3. Abrikoserne skæres i 3x3 mm stykker

B. Med tomater og agurk

  1. Agurken flækkes 2 gange (til kvarte) på langs, kernerne skrabes ud (med en lille skarp ske) og de skæres i 1/2 cm tykke skiver.
  2. Tomaterne skæres i kvarte.
  3. Løget pilles og små terninger.

A og B: For begge versioner

  1. Bulguren hældes i en stor skål, overhældes med 1/2 l kogende vand og trækker en halv time under låg.

  2. Krydderurterne skylles, tørres og hakkes fint.

  3. Dressingen piskes sammen af olie og citron.

  4. Bulguren dryppes godt af i en sigte og hældes i en stor serveringsskål (på billedet er der kun 1/2 portion).

  5. Bulguren blandes med dressingen og enten A eller B og det hele vendes godt rundt og smages til med (en del) salt og peber.

Passer godt sammen med kyllingelår, lammekotelletter, lammekølle, frikadeller eller karbonader.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017