|
Gazpacho med jomfruhummerhaler
10-12 personer som forret
Gazpacho
Tilbehør
|

(her uden jomfruhummerhaler)
Tilbehør (evt.)
|
Forbered Gazpacho (evt. dagen før)
-
Flæk peberfrugterne og tag kerner og ribber ud.
-
Flæk og fjern agurkens kerner
-
Pil hvidløg og skalotteløg.
-
Blend peber, agurk, hvidløg, skalotteløg og tomater
grundigt.
-
Finthak brødet og tilsæt det sammen med
resten. Brødet kan udelades hvis gazpachoen ønskes mindre grov/rustik og
mere som suppe.
-
Smag til med salt og peber og stil på køl (kan vente
1-2 timer, eller et døgn hvis man vakuumerer)
Forbered tilbehør: Peber/agurk/fennikel (evt. op til 6 timer før)
-
Flæk peberfrugterne og tag kerner og ribber ud.
-
Skræl, flæk og fjern agurkens kerner.
-
Skær det hele i meget små tern (2x2 mm)
-
Hak halvdelen af basilikumen, bland den i og stil det
hele på køl.
Forbered tilbehør (evt.): Jomfruhummerhaler (3-4 timer før)
-
Skold jomfruhummerhalerne een ad gangen i 5 sekunder og
læg dem i isvand
- Pil halerne og fjern tarmen midt i ryggen.
- Bland med olie, salt og timian og stil på køl.
Anretning (umiddelbart før servering)
-
Stik en tandstik gennem hver
jomfruhummerhale/kæmpereje
(så krummer de ikke) og svits dem på en meget varm pand i
10 sek på hver side, og dryp af på køkkenrulle. Fjern tandstikkerne.
-
På hver tallerken placeres
-
I midten en stor spsk peber/agurke-tern
-
1,5 dl gazpacho fordeles rundt om
-
Evt. jomfruhummerhaler/kæmperejer lægges på
-
Pynt på 1-2 basilikumblade og lidt friskkværnet peber
Giv evt. en skive ristet brød til. |