Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Gazpacho med jomfruhummerhaler


10-12 personer som forret

Gazpacho

Tilbehør


(her uden jomfruhummerhaler)

Tilbehør (evt.)

Forbered Gazpacho (evt. dagen før)

  1. Flæk peberfrugterne og tag kerner og ribber ud.

  2. Flæk og fjern agurkens kerner

  3. Pil hvidløg og skalotteløg.

  4. Blend peber, agurk, hvidløg, skalotteløg og tomater grundigt.

  5. Finthak brødet og tilsæt det sammen med resten. Brødet kan udelades hvis gazpachoen ønskes mindre grov/rustik og mere som suppe.

  6. Smag til med salt og peber og stil på køl (kan vente 1-2 timer, eller et døgn hvis man vakuumerer)

Forbered tilbehør: Peber/agurk/fennikel (evt. op til 6 timer før)

  1. Flæk peberfrugterne og tag kerner og ribber ud.

  2. Skræl, flæk og fjern agurkens kerner.

  3. Skær det hele i meget små tern (2x2 mm)

  4. Hak halvdelen af basilikumen, bland den i og stil det hele på køl.

Forbered tilbehør (evt.): Jomfruhummerhaler (3-4 timer før)

  1. Skold jomfruhummerhalerne een ad gangen i 5 sekunder og læg dem i isvand

  2. Pil halerne og fjern tarmen midt i ryggen.
  3. Bland med olie, salt og timian og stil på køl.

Anretning (umiddelbart før servering)

  1. Stik en tandstik gennem hver jomfruhummerhale/kæmpereje (så krummer de ikke) og svits dem på en meget varm pand i 10 sek på hver side, og dryp af på køkkenrulle. Fjern tandstikkerne.

  2. På hver tallerken placeres

    1. I midten en stor spsk peber/agurke-tern

    2. 1,5 dl gazpacho fordeles rundt om

    3. Evt. jomfruhummerhaler/kæmperejer lægges på

    4. Pynt på 1-2 basilikumblade og lidt friskkværnet peber

Giv evt. en skive ristet brød til.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 04-02-2024