Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Birgits ris/linse-salat


Tilbehør til hovedret til 6 personer

 

(Alle vægtangivelser er efter klargøring)

  1. Linserne koges i 1/2 l vand tilsat 1 tsk salt, i 20 min. Hæld vandet fra og skyl hurtigt.

  2. Risene koges i en anden gryde i 1/2 l vand tilsat 1 tsk salt: Kog op, læg låg på og skru ned så det netop koger svagt. Sluk efter 10 min, og lad det trække 10 min mere.

  3. Det yderste blad af citrongræs pilles af og et par cm af hver ende fjernes. Slå dem flade med bagsiden af en lille gryde, og hak dem fint.

  4. Skyl, tør og flæk chilierne, og skær dem i 2 mm skiver.

  5. Skyl og tør forårsløgene, og fjern evt. yderste visne blade, samt top og bund. Skær resten i 4-5 mm skiver.

  6. Rist citrongræs, chili og forårsløg 2-3 min i olien.

  7. Skyl og tør pebrene, fjern ribber og kerner og skær i 3x3 mm tern.

  8. Skyl, tør og pluk persillebladene, og hak dem groft.

  9. Vend det hele sammen og smag til med salt og peber.

Kan gøres lidt lettere og friskere ved at blande et fintsnittet iceberg- eller romaine-salathovede i.

 

Smager godt til kyllingelår eller lammefrikadeller.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017