|
Ristede pærer (med rosenkål og) ost
4 personer som "ost"
(del af middag).
Rosenkål (kan udelades)
Pærer
|

Tallerken med skiver af
Pecorino Sardo og gedeost fra Tebstrup |
- Rosenkålen skylles, den nederste tredjedel af stokken skæres af og de
yderste blade pilles af.
- Forbered en skål med isvand (vand + isterninger).
- Blancher kålbladene i 2 dl letsaltet vand i 2 minutter - tag dem op og
læg dem med det samme i isvandet i 2 min. Tag dem op og og tør dem helt.
- Pisk dressingen sammen af olie og balsamico plus godt med salt og peber.
- Skræl pærerne, del hver pærer i 4 stykker på langs og fjern kernehuset.
Alternativt kan man skære pærerne i 3 x 3 cm stykker efter kernehuset er
fjernet.
- Stød kanel og spidskommen og drys det på pærerstykkerne sammen med salt
og peber.
- (Nu
kan det hele dækkes til og vente 1-2 timer om nødvendigt.)
- Steg pærerstykkerne i smør/olie i 2 minutter.
- Vend kålbladene i dressingen og server med valnødder og oste som
Manchego,
Pecorino sardo, dansk gedeost (Tebstrup) eller
Parmesan.
NOTE Rosenkålssalaten tilføjer ikke afgørende fordele til
retten, så punkt 1-4 kan udelades. |